Estatuts de societat limitada NOVA EMPRESA

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aSeptiembre 2023




ATENCIÓ:

La Ley 18/2022, de 28 de septiembre, de reforma del Texto Refundido de la Ley Concursal, en vigor el 19 d'octubre de 2022, HA DEROGAT LA SOCIETAT NOVA EMPRESA i estableix la següent norma transitoria:

Las sociedades nueva empresa existentes a la entrada en vigor de esta ley se regirán por las disposiciones reguladoras de las sociedades de responsabilidad limitada y utilizarán la denominación SRL.

Model fins el 18 d'octubre de 2022:

Estatuts socials de la societat mercantil de responsabilitat limitada Nova Empresa ............., SLNE.'


Contenido
  • 1 Model d'estatuts
  • 2 Comentari
  • 3 Doctrina Administrativa citada
  • 4 Legislación citada
Model d'estatuts

I. DISPOSICIONS GENERALS

Article 1.- Denominació.

La Societat mercantil de responsabilitat limitada nova empresa, de nacionalitat espanyola, es denomina *, S.L.N.

Es regirà pel disposat en aquests estatuts i pel disposat en la Llei de societats de capital.

Article 2.- Objecte.

La societat té per objecte: *.

(veure art. 436 de la Ley de Sociedades de Capital)

Si alguna de les activitats enumerades així ho precisés, haurà de ser exercitada a través de professionals amb la titulació adequada o, si escau, haurà de ser exercitada prèvies les corresponents autoritzacions o llicències administratives.

A l'activitat principal que constitueix l'objecte social li correspon el número * (cal indicar- els números de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques- 2009 (CNAE-2009: Vegeu Clasificación Nacional de Actividades Económicas).

Article 3.- Durada.

La societat es constitueix per temps indefinit .....(o pel temps que s'estableixi) i començarà les seves operacions socials el dia de l'atorgament de l'escriptura pública de constitució.

Article 4.- Domicili.

La societat té el seu domicili a *.

L'òrgan d'administració podrà crear, suprimir i traslladar sucursals, agències o delegacions en qualsevol punt del territori espanyol o de l'estranger, i variar la seu social dintre del territori nacional.

II. CAPITAL SOCIAL. PARTICIPACIONS

Article 5.- Xifra de capital.

El capital social de la societat es fixa en la quantitat de .......... euros.

L'esmentat capital social està dividit en * participacions socials, totes iguals, acumulables i indivisibles, de * euros de valor nominal cadascuna d'elles, numerades correlativament a partir de la unitat.

Article 6.- Transmissions.

A) Voluntàries per actes inter vius.-- Serà lliure tota transmissió voluntària de participacions socials realitzada per actes inter vius, a títol onerós o gratuït, en favor de .......... (altre soci, el cònjuge, o els descendents o ascendents del soci: atenció: només a favor de persones físiques).

Les altres transmissions per acte inter vius se subjectaran al disposat en la llei.

B) Mortis causa.-

(Opció 1):

L'adquisició d'alguna participació social per successió hereditària confereix a l'hereu o legatari la condició de soci. No obstant això, els altres socis, i en defecte d'això la societat, podran exercitar el dret d'adquisició preferent sobre aquestes participacions en els termes establerts per l'article 110 de la Llei de Societats de capital.

(Opció 2):

L'adquisició d'alguna participació social per successió hereditària confereix a l'hereu o legatari la condició de soci.

Excepte en els supòsits de transmissió mortis causa ? sigui per herència o llegat ? realitzades per un soci a favor del cònjuge, ascendents o descendents, cas en el qual aquesta transmissió serà lliure, en cas de defunció d'un soci, els socis supervivents, en proporció a la seva respectiva participació si fossin diversos els interessats, i, en defecte d'això, la societat, tindran un dret d'adquisició de les participacions del soci mort, apreciades en el valor raonable que tinguessin el dia de la defunció del soci, el preu del qual es pagarà al comptat. La valoració es regirà pel que es disposa en la llei per als casos de separació de socis i el dret d'adquisició haurà d'exercitar-se en el termini màxim de tres mesos a comptar des de la comunicació a la societat de l'adquisició hereditària.

C) Normes comunes.- 1. L'adquisició, per qualsevol títol, de participacions socials, haurà de ser comunicada per escrit a l'òrgan d'administració de la societat, indicant el nom o denominació social, nacionalitat i domicili de l'adquiridor.

2. El règim de la transmissió de les participacions socials serà el vigent en la data que el soci hagués comunicat a la societat el propòsit de transmetre o, si escau, en la data de la defunció del soci o en la d'adjudicació judicial o administrativa.

3. Les transmissions de participacions socials que no s'ajustin al previst en aquests estatuts, no produiran cap efecte davant la societat.

III. ÒRGANS SOCIALS

Article 7.- Junta general.

A). Convocatòria:

Opció 1.- La junta general serà convocada mitjançant anunci publicat en la pàgina web de la societat quan aquesta estigui creada, inscrita i publicada en els termes previstos a l'article 11 bis de la llei de societats de capital; en aquest cas, l'anunci de la convocatòria haurà d'estar publicat en la web de la societat des de la data d'aquella fins a l'efectiva celebració de la junta; fins a la creació, inscripció i publicació de l'esmentada web la convocatòria es publicarà en el "Boletín Oficial del Registro Mercantil" i en un dels diaris de major circulació a la província en què estigui situat el domicili social.

Opció 2.- La junta general serà convocada per qualsevol procediment de comunicació, individual i escrita, que asseguri la recepció del mateix per tots els socis en el domicili designat a aquest efecte o en el domicili que consti en la documentació de la societat.

Opció 3.- La junta general serà convocada, mitjançant anunci publicat en la pàgina web de la societat quan aquesta estigui creada, inscrita i publicada en els termes previstos a l'article 11 bis de la llei de societats de capital; en aquest cas, l'anunci de la convocatòria haurà d'estar publicat en la web de la societat des de la data d'aquella fins a l'efectiva celebració de la junta; fins a la creació, inscripció i publicació de l'esmentada web la convocatòria es publicarà en el "Boletín Oficial del Registro Mercantil" i en un dels diaris de major circulació a la província en què estigui situat el domicili social. A més a més i en qualsevol cas * (és por afegir un altre procediment).

Opció 4.- La junta general serà convocada per qualsevol procediment de comunicació, individual i escrita, que asseguri la recepció del mateix per tots els socis en el domicili designat a aquest efecte o en el domicili que consti en la documentació de la societat; A més a més, es por...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR