Escriptura per crear una sucursal d'una societat anònima

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aDiciembre 2023



Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Nota
  • 3 Model d'escriptura
  • 4 Comentari
    • 4.1 Concepte de sucursal
    • 4.2 Facultat de creació de sucursals
    • 4.3 La inscripció
    • 4.4 Altres punts d'interès
    • 4.5 El Registre Mercantil Central i les Sucursals
    • 4.6 Sucursal d'una societat estrangera
    • 4.7 Reial decret 442/2023, de 13 de juny
  • 5 Doctrina Administrativa citada
  • 6 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Nota

Versió actualitzada tenint en compte les modificacions de la Llei de Societats de Capital per lleis posteriors i les normes del Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació sobre la possibilitat de videoconferències o conferències telefòniques múltiples.

Es pot consultar en el Pràctico Sociedades Mercantiles el tema Modificaciones de la LSC por leyes posteriores

Atenció: Si alguna Junta se celebra per videoconferència o conferència telefònica múltiple ha de tenir-se en compte el Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació que afegeix un apartat 4 en l'article 3 del Reial decret llei 34/2020, de 17 de novembre, de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària. Pot veure's el model de junta universal en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària d'una societat anònima. Junta universal i si és convocada en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària de SA. Junta convocada i, en totes dues, com l'opció 2.

Model d'escriptura

NÚMERO

(Lloc i data).-

DAVANT MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya, amb residència a *,

COMPAREIX:

El senyor *, major d'edat, * (professió o activitat), veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF vigent, * número .

Intervé en nom i representació de la companyia mercantil «*», SA, domiciliada a *; constituïda per temps indefinit en escriptura autoritzada pel notari de *, senyor *, el dia *; adaptada a la nova legislació, en escriptura atorgada sota la meva fe, el dia *; inscrita al Registre Mercantil de *, al volum *, foli *, full *, inscripció *.

CIF A *.

He tingut a la vista còpia autèntica de la documentació fefaent abans citada, de la qual es conservarà còpia a la Notaria; d'aquesta documentació resulta el domicili expressat i que l'objecte de la societat és el següent: *. (És procedent transcriure l'article pertinent dels estatuts).

Als efectes del que disposa la Ley 14/2013, de 27 de septiembre, de apoyo a los emprendedores y su internacionalización es fa constar que a l'activitat principal que constitueix l'objecte social li correspon el número * (cal indicar- els números de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques- 2009 (CNAE-2009: Vegeu Clasificación Nacional de Actividades Económicas).

Ratifica el compareixent que les dades identificatives de la societat que representa són les abans indicades i, especialment, assevera que no han variat ni l'objecte social ni el domicili social de la seva representada.

Les seves facultats resulten del seu càrrec d'administrador únic (indicar, si escau, les altres possibilitats: mancomunats, solidari, secretari del consell d'administració, conseller especialment facultat, etc.) de la societat, nomenat, pel termini de cinc anys, per acord de la junta general de *, elevat a públic en l'escriptura atorgada el dia *, davant del notari de *, senyor *, nomenament que va causar la inscripció *ª al Registre Mercantil.

(Si hi ha consell: cal expressar l'acord del consell d'administració de la societat i protocol·litzar el pertinent certificat).

Manifesta el compareixent que les seves facultats per a aquest acte no li han estat revocades, restringides ni limitades i que es troben en íntegra vigència i jo, el Notari, estimo suficients per a elevar a públics acords de la societat i actes complementaris.

El/La identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número del qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici té legitimació i exerceix la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura de CREACIÓ DE SUCURSAL i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de CREACIÓ DE SUCURSAL i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de CREACIÓ DE SUCURSAL i EXPOSA:

I.- Que la societat que representa es regeix per * (un administrador únic, solidaris, etc.)

II.- Que els estatuts socials, en el seu art. *, faculten l'òrgan d'administració per a la creació, trasllat i supressió de sucursals (o que els estatuts no han previst expressament la facultat de crear sucursals, raó per la qual correspon aquesta a l'òrgan d'administració, segons l'art. 11 de la «Ley de Sociedades de Capital»).

III.- El Sr. compareixent, per la present escriptura, constitueix una sucursal de la societat * S.A., de les següents característiques:

Identificació: la Sucursal es denominarà *, SA, Sucursal *.

Domicili: * (localitat, carrer, número, etc.)

Activitats a desenvolupar: (indicació de les activitats concretes de la sucursal o expressió que la Sucursal tindrà totes les que constitueixen l'objecte de la societat i, si escau, el territori en què es desenvoluparan).

Representant/s: (detall dels apoderats, facultats, etc.).

(En el cas d'administradors mancomunats hauran de comparèixer dos i en el cas de consell d'administració el compareixent executarà l'acord del consell).

Petició registral: Es sol·licita expressament la inscripció en el Registre Mercantil del domicili de la societat (en el cas de sucursal el domicili de la qual estigui en el territori d'un altre Registre Mercantil, caldrà afegir) i, prèvia obtenció del certificat corresponent referit a la creació de la sucursal i els seus òrgans d'administració vigent, la inscripció en el Registre Mercantil del domicili corresponent a la sucursal que es crea.

ADVERTÈNCIA REGISTRAL:

Queda informat el representant de la societat que, per tal de poder inscriure en el Registre Mercantil els actes formalitzats en la present escriptura, cal que la societat tingui fet el pertinent dipòsit dels comptes anuals (art. 282 de la llei de Societats de Capital i art. 378 del RRM).

(Si és el cas) Així mateix faig constar que he consultat per mitjans telemàtics la vigència en el càrrec del representant de la societat, informació rebuda en la pantalla del terminal i que trasllado en paper, donant fe de la seva coincidència amb el rebut.

PRESENTACIÓ AL REGISTRE MERCANTIL:

Possibilitat 1.- Per expressa indicació de la part interessada, i d'acord amb l'article 196 del Reglament notarial, procediré a la presentació telemàtica i amb firma electrònica al Registre Mercantil corresponent. (Indiqueu si el presentador és el notari, el mateix interessat o un gestor, etc.)

Possibilitat 2.- Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR