Escriptura de constitució d'una S.A laboral

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aDiciembre 2023



Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Nota
  • 3 Model d'escriptura
  • 4 Comentari
    • 4.1 Normes generals
    • 4.2 Normes que regulen la societat laboral
    • 4.3 Formes d'arribar una societat a ser laboral
    • 4.4 Notes importants
    • 4.5 Beneficis fiscals
    • 4.6 Doctrina de la Direcció general dels Registres i del Notariado (DGRN)
    • 4.7 Notes fiscals
    • 4.8 Adaptació de les societats ja constituïdes
    • 4.9 MODEL D'ESTATUTS DE SAL
  • 5 Jurisprudencia y Doctrina Administrativa citadas
  • 6 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Formulari adaptat a la Ley 44/2015, de 14 de octubre, de Sociedades Laborales y Participadas

Nota

Versió actualitzada tenint en compte les modificacions de la Llei de Societats de Capital per lleis posteriors i les normes del Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació sobre la possibilitat de videoconferències o conferències telefòniques múltiples.

Es pot consultar en el Pràctico Sociedades Mercantiles el tema Modificaciones de la LSC por leyes posteriores

Atenció: Si alguna Junta se celebra per videoconferència o conferència telefònica múltiple ha de tenir-se en compte el Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació que afegeix un apartat 4 en l'article 3 del Reial decret llei 34/2020, de 17 de novembre, de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària. Pot veure's el model de junta universal en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària d'una societat anònima. Junta universal i si és convocada en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària de SA. Junta convocada i, en totes dues, com l'opció 2.

Model d'escriptura

NÚMERO

(Lloc i data).

DAVANT MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya, amb residència a *,

COMPAREIXEN:

El senyor *, major d'edat, * (estat civil, règim matrimonial, i professió o activitat), de nacionalitat i residència espanyoles, veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *.

El senyor *, major d'edat, * (estat civil, règim matrimonial, i professió o activitat), de nacionalitat i residència espanyoles, veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *.

(Etc.).

Tots són nacionalitat i residència espanyoles i de veïnatge civil català. (Indicar, si escau, la documentació aportada: certificat d'empadronament, declaració davant de Registre Civil, etc.).

Intervenen tots ells en nom i interès propis.

Els identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pels seus expressats Documents Nacionals d'Identitat, els números de la qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i exerceixen la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura que qualifico de Constitució de societat anònima LABORAL i EXPOSEN:
  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i capacitat per a l'atorgament d?aquesta Escriptura que qualifico de Constitució de societat anònima LABORAL i EXPOSEN:
  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d?aquesta Escriptura que qualifico de Constitució de societat anònima LABORAL i EXPOSEN:

I.- Que han decidit constituir una societat anònima de nacionalitat espanyola, que es denominarà «*», societat anònima laboral.

II.- Que amb aquesta denominació no n'existeix cap altra al Registre de Societats, la qual cosa acrediten amb el pertinent certificat de l'esmentat Registre, que em lliuren i incorporo a aquesta matriu, per a la seva transcripció a les còpies (o es farà referència al certificat obtingut en forma telemàtica).

III.- Que la quantia total aproximada de les despeses de constitució de la societat, tant ja satisfetes com les merament previstes fins a la seva inscripció en el Registre Mercantil, és * d'Euros.

IV.- Després d'exposar el que precedeix:

ATORGUEN:

PRIMER.- CONSTITUCIÓ.- Els senyors compareixents, com a únics socis, constitueixen una societat anònima, de nacionalitat espanyola, que es denomina «* societat anònima laboral» i que es regirà per la "Ley 44/2015, de 14 de octubre, de Sociedades Laborales y Participadas", "Ley de Sociedades de Capital", altres disposicions legals aplicables, i en particular pels seus estatuts, estesos en * folis de classe 8ª, sèrie *.

Aquests estatuts són llegits, aprovats i signats pels socis fundadors i jo, el notari, els incorporo a aquesta matriu, de la qual en formen part integrant.

SEGON.- CNAE: Als efectes del que disposa la Ley 14/2013, de 27 de septiembre, de apoyo a los emprendedores y su internacionalización es fa constar que a l'activitat principal que constitueix l'objecte social li correspon el número * (cal indicar els números de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques- 2009 (CNAE-2009: Vegeu la Clasificación Nacional de Actividades Económicas).

TERCER.- SUBSCRIPCIÓ I DESEMBÓS.

El capital social es fixa en * euros, representat per * accions nominatives, de * euros * de valor nominal cadascuna, representades per títols, numerades correlativament del número 1 al *, ambdós inclosos, totalment desembossades.

Les accions representatives del capital social han quedat íntegrament subscrites i desembossades pels socis fundadors, mitjançant les aportacions que a continuació s'indiquen:

Accions de «classe laboral»: Les números * a *, ambdós inclosos.

a).- El Sr. * aporta en metàl·lic * euros, en pagament dels quals se li adjudiquen * accions, números 1 al *, ambdós inclosos, que són de la classe laboral.

b).- El Sr. * aporta en metàl·lic * euros, en pagament dels quals se li adjudiquen * accions, números * al *, ambdós inclosos, que són de la classe laboral.

(Etc. Etc.)

Accions de la «classe general»: Les números * a *, ambdós inclosos.

a).- El Sr. * aporta en metàl·lic * euros, en pagament dels quals se li adjudiquen * accions, números 1 al *, ambdós inclosos, que són de la classe general.

b).- El Sr. * aporta en metàl·lic * euros, en pagament dels quals se li adjudiquen * acccions, números * al *, ambdós inclosos, que són de la classe general.

(Etc. Etc.)

Els compareixents justifiquen la realitat de les aportacions dineràries, amb certificat bancari que queda incorporat a aquesta matriu (ATENCIÓ LA DATA DEL CERTIFICAT NO POT SER ANTERIOR, EN MÉS DE DOS MESOS, A LA DATA DE l'ESCRIPTURA).

QUART.- DESIGNACIÓ DE L'ÒRGAN D'ADMINISTRACIÓ.-

D'acord amb el que estableixen els estatuts socials, la societat serà regida i administrada per *.

Els socis fundadors, per unanimitat, nomenen per a aquest/s càrrec/s i pel termini de sis anys el/s senyor/s *.

El/s nomenat/s accepta/en el/s seu/s càrrec/s i en pren/en possessió, prometent desenvolupar-lo/s amb lleialtat i diligència i manifesta/en que no l'/els afecta cap de les prohibicions de l'article 213 de la Llei de societats de capital, ni cap de les incompatibilitats legals, en especial les de la Llei 3/2015 de 30 de març, la qual cosa ratifiquen els socis fundadors.

CINQUÈ.- (SI S'APORTEN IMMOBLES) Declara l'aportant que està al corrent en el pagament de l'impost de béns immobles que afecta la finca objecte d'aquesta escriptura, i en especial el corresponent als darrers 4 anys. Jo, el Notari, d'acord amb les normes legals he informat de l'afecció de l'immoble transmès al pagament de la totalitat de la quota tributària en els termes legals previstos.

SISÈ.- INICI d'ACTIVITATS.- La societat comença les seves activitats, tal com determinen els estatuts socials.

(Si segons els estatuts les activitats s'inicien el mateix dia de la constitució, es podrà dir) L'òrgan d'administració, conforme al número 3 de l'art. 37 de la Llei de societats de capital queda facultat per al ple desenvolupament de l'objecte social i per a realitzar tota classe d'actes i contractes.

INSCRIPCIÓ: Queden advertits que amb anterioritat a la inscripció en el Registre Mercantil, aquesta societat haurà d'aportar certificat que acrediti la seva qualificació com a laboral i la seva inscripció en el Registre administratiu corresponent.

PRESENTACIÓ AL REGISTRE MERCANTIL:

Possibilitat 1.- Per expressa indicació de la part interessada, i d'acord amb l'article 196 del Reglament notarial, procediré a la presentació telemàtica i amb firma electrònica al Registre Mercantil corresponent. (Indiqueu si el presentador és el notari, el mateix interessat o un gestor, etc.)

Possibilitat 2.- Per expressa indicació de la part interessada, i fetes les advertències expresses, no es procedirà a la presentació telemàtica ni per tele-fax d'aquesta escriptura al Registre Mercantil, d'acord amb el que disposa el número 3 de l'article 249 del Reglament notarial.

MANIFESTACIÓ NOTARIAL SOBRE EL TITULAR REAL (Quan hi ha un soci persona jurídica):

Opció 1.- Sense resultat:

Conforme al que es disposa en la Llei 10/2010, de 28 d'abril, he consultat jo el notari la Base de dades de Titular Real, no havent-se obtingut cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR