Escriptura de constitució de S.A amb aportacions d'un NO RESIDENT

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aNoviembre 2023



Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Nota
  • 3 Model d'escriptura
  • 4 Comentari
    • 4.1 Normes generals
    • 4.2 Identificació
    • 4.3 Normes sobre aportació de no resident
    • 4.4 Publicitat
    • 4.5 Persona representada per un Poder atorgat a l'estranger
    • 4.6 Noves normes
    • 4.7 NOVES NORMES A CAUSA DE LA COVID 19
    • 4.8 Llista de paradisos fiscals
      • 4.8.1 Relació segons l'Agència tributària
      • 4.8.2 Orden HFP/115/2023, de 9 de febrero
    • 4.9 Notes fiscals
    • 4.10 DIRECTIVA EUROPEA
    • 4.11 Protecció de determinats sectors
  • 5 Jurisprudencia y Doctrina Administrativa citadas
  • 6 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Nota

Versió actualitzada tenint en compte les modificacions de la Llei de Societats de Capital per lleis posteriors i les normes del Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació sobre la possibilitat de videoconferències o conferències telefòniques múltiples.

Es pot consultar en el Pràctico Sociedades Mercantiles el tema Modificaciones de la LSC por leyes posteriores

Atenció: Si alguna Junta se celebra per videoconferència o conferència telefònica múltiple ha de tenir-se en compte el Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació que afegeix un apartat 4 en l'article 3 del Reial decret llei 34/2020, de 17 de novembre, de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària. Pot veure's el model de junta universal en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària d'una societat anònima. Junta universal i si és convocada en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària de SA. Junta convocada i, en totes dues, com l'opció 2.

Model d'escriptura

NÚMERO

(Lloc i data).

DAVANT MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència a *,

COMPAREIXEN:

(Nacionals):

El senyor *, major d'edat, * (estat civil, règim matrimonial, i professió o activitat), de nacionalitat i residència espanyoles, veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *.

I el senyor *, major d'edat, * (estat civil, règim matrimonial, i professió o activitat), de nacionalitat i residència espanyoles, veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIFF vigent, número *.

Tots són de nacionalitat i residència espanyoles i veïnatge civil català. (Indicar, si escau, la documentació aportada: certificat d'empadronament, declaració davant de Registre Civil, etc.).

I (no resident).

El senyor *, major d'edat, * (estat civil i professió o activitat), de nacionalitat *, amb residència a * i domicili a *. Exhibeix .... vigent i NIE número *.

(Cal, si estan casats, indicar el seu règim matrimonial)

IDENTIFICACIÓ:

Opcions: A).- Persona física estrangera no comunitària.

L'identifico pel seu esmentat passaport , expedit el dia *, vàlid fins al dia *, amb fotografia i firma conformes. Incorporo a aquesta matriu una fotocòpia, que testimonio, de l'esmentat document a efectes d'acreditar la seva identificació i del seu NIE; els documents incorporats no es transcriuran en les còpies, sense ser necessària una especial menció. Manifesta el compareixent que no és resident aportant la pertinent declaració. (Veure comentari sobre la forma d'acreditar la no residència)

B).- Persona física comunitària estrangera

L'identifico pel seu esmentat document nacional d'identitat (si és espanyol no resident mitjançant exhibició del seu permís de residència del país corresponent) expedit el dia *, vàlid fins al dia *, amb fotografia i firma conformes. Incorporo a aquesta matriu una fotocòpia, que testimonio, de l'esmentat document a efectes d'acreditar la seva identificació i del seu NIE; els documents incorporats no es transcriuran en les còpies, sense ser necessària una especial menció.

Intervenen tots en nom propi.

Els identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pels seus expressats Documents Nacionals d'Identitat, els números de la qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i exerceixen la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura que qualifico de CONSTITUCIÓ DE SOCIETAT ANÒNIMA i EXPOSEN:
  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i capacitat per a l'atorgament d?aquesta Escriptura que qualifico de CONSTITUCIÓ DE SOCIETAT ANÒNIMA i EXPOSEN:
  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d?aquesta Escriptura que qualifico de CONSTITUCIÓ DE SOCIETAT ANÒNIMA i EXPOSEN:

I.- Que han decidit constituir una societat anònima de nacionalitat espanyola que es denominarà

II.- Que amb aquesta denominació no n'existeix cap altra al Registre de Societats, la qual cosa acrediten amb el pertinent certificat de l'esmentat Registre, que em lliuren i incorporo a aquesta matriu, per a la seva transcripció a les còpies (o es farà referència al certificat obtingut en forma telemàtica).

III.- Que la quantia total aproximada de les despeses de constitució de la societat, tant ja satisfetes com les merament previstes fins a la seva inscripció en el Registre Mercantil, és de * Euros.

IV.- Després d'exposar el que precedeix,

ATORGUEN:

PRIMER.- Els senyors compareixents, com a únics socis, constitueixen una societat anònima, de nacionalitat espanyola, que s'anomena i que es regirà per la llei de societats de capital, altres disposicions legals aplicables i, especialment, pels seus estatuts, estesos en * folis, sèrie *.

Aquests estatuts són llegits, aprovats i firmats pels socis fundadors i, jo, el notari, els incorporo a aquesta matriu, de la qual en formen part integrant.

SEGON.- CNAE: Als efectes del que disposa la Ley 14/2013, de 27 de septiembre, de apoyo a los emprendedores y su internacionalización es fa constar que a l'activitat principal que constitueix l'objecte social li correspon el número * (cal indicar els números de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques- 2009 (CNAE-2009: Vegeu la Clasificación Nacional de Actividades Económicas).

TERCER.- SUBSCRIPCIÓ I DESEMBÓS.

El capital social es fixa en * euros i està dividit en * accions, ordinàries i nominatives (ó al portador), de * euros de valor nominal cadascuna, representades per títols, numerades correlativament de l'1 al *, ambdós inclosos, totalment desembossades.

Les accions representatives del capital social han estat íntegrament subscrites i desembossades pels socis fundadors, mitjançant les aportacions que a continuació s'indiquen.

a).- El senyor *, aporta en metàl·lic * euros, en pagament de les quals se li adjudiquen * accions , números 1 al *, ambdós inclosos.

b).- ...

La totalitat de les respectives aportacions ha estat ingressat en el compte corrent número * , obert a nom de la societat en formació, a l'oficina * del banc *.

Incorporo a aquesta matriu els pertinents certificats que acrediten la realitat de les aportacions dineràries.

El soci no resident acredita la procedència dels diners aportats per a aquesta constitució mitjançant certificat bancari que deixo unida a aquesta matriu.

QUART.- DESIGNACIÓ DE L'ÒRGAN D'ADMINISTRACIÓ.-

-. Els socis fundadors, per unanimitat, nomenen administrador/s pel termini de sis anys * el/s Sr./s *.. (o solidaris, mancomunats, consellers, etc.

El/s nomenat/s accepta/en el/s seu/s càrrec/s i en pren/en possessió, prometent desenvolupar-lo/s amb lleialtat i diligència i manifesta/en que no l'/els afecta cap de les prohibicions de l'article 213 de la llei de societats de capital, ni cap de les incompatibilitats legals, en especial les de la LleI 3/2015 de 30 de març la qual cosa ratifiquen els socis fundadors.

(Si escau):

-. Seguidament, reunits tots els components del consell d'administració, decideixen per unanimitat celebrar la primera reunió del mateix i, també per unanimitat, adopten els següents acords:

Primer.- Distribuir els següents càrrecs en el sí del consell:

PRESIDENT: El Sr. *.

SECRETARI: El Sr. *.

VOCALS: El Sr. *. (etc.)

Els nomenats accepten els respectius càrrecs i en prenen possessió.

Segon.- Nomenar CONSELLERS DELEGATS de la societat els senyors * amb les següents facultats..... (ó amb totes les facultats delegables del consell d'administració)

Els nomenats accepten els seus càrrecs.

CINQUÈ.- INICI D'ACTIVITATS.- La societat comença les seves activitats tal com indiquen els estatuts socials.

(Si segons els estatuts les activitats s'inicien el mateix dia de la constitució, es podrà dir) L'òrgan d'administració, conforme al número 3 de l'art. 37 de la llei de societats de capital queda facultat per al ple desenvolupament de l'objecte social i per a realitzar tota classe d'actes i contractes.

SISÈ.- (Si està previst en els estatuts): CREACIÓ DE LA WEB DE LA SOCIETAT: Els socis, per unanimitat, acorden la creació de la pàgina web corporativa de la Societat (ha d'estar prevista en els estatuts) prevista en els Estatuts socials i la Llei de Societats de Capital, i es delega...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR