Escriptura en què s'eleva a públic un acord extrajudicial de pagaments

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aNoviembre 2023





Aquest formulari és aplicable als acords extrajudicials de pagaments fins el 26 de setembre de 2022, en que ha entrat en vigor ña Ley 16/2022, de 5 de septiembre, de reforma del texto refundido de la Ley Concursal.

A partir del 26 de setembre de 2022 per als nous procediments l'acord extrajudicial se suprimeix i s'adopta el sistema de pla de reestructuració.

Contenido
  • 1 Model d'escriptura
  • 2 COMENTARI
    • 2.1 NORMATIVA
      • 2.1.1 Situació fins al 25 de setembre de 2022
      • 2.1.2 Normes a partir del 26 de setembre de 2022
      • 2.1.3 Disposicions transitòries
  • 3 Legislación citada
  • 4 Doctrina Administrativa citada
Model d'escriptura

NUMERO En *, a *. DAVANT MEU, * Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència a *,

COMPAREIXEN:

D'una part: (El mediador) SENYOR *, major d'edat, * (estat civil i professió o activitat), veí de *, amb domicili en *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *. Intervé en la seva qualitat de mediador, com es dirà.

I d'una altra part, (El deutor) SENYOR *, major d'edat, * (estat civil i professió o activitat), veí de *, amb domicili en *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *. Intervé en nom propi i és de veïnatge civil *.

Els identifico pels seus expressats Documents Nacionals d'Identitat, els números de la qual coincideixen amb els d'Identificació fiscal.

Els identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pels seus expressats Documents Nacionals d'Identitat, els números de la qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici els senyors compareixents tenen legitimació i exerceixen la seva capacitat mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura d'ELEVACIÓ A PÚBLIC D'ACORD EXTRAJUDICIAL DE PAGAMENTS i EXPOSEN
  • A judici meu tenen legitimació i capacitat per a l'atorgament d’aquesta Escriptura d'ELEVACIÓ A PÚBLIC D'ACORD EXTRAJUDICIAL DE PAGAMENTS i EXPOSEN:
  • A judici meu tenen legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d’aquesta Escriptura d'ELEVACIÓ A PÚBLIC D'ACORD EXTRAJUDICIAL DE PAGAMENTS' i EXPOSEN:

Primer.- Que el Sr. * va instar Acta per a la designació de mediador concursal, iniciada el dia *, número * del meu protocol, aportant en el requeriment:

a).- El formulari normalitzat subscrit per la part deutora que inclou un inventari amb l'efectiu i els actius líquids, els béns i drets que és titular i els ingressos regulars previstos.

b).- Una llista de creditors, especificant la seva identitat, domicili i adreça electrònica, amb expressió de la quantia i venciment dels respectius crèdits, en la qual s'inclouen relació dels contractes vigents i una relació de despeses mensuals previstes. Tot això està subscrit per la part requeridora i ha quedat unit a la citada matriu. De la documentació aportada ha resultat que l'estimació inicial del passiu no supera els cinc milions d'euros.

c).- Certificat de penals negatiu a fi d'acreditar que no està culpable en la prohibició que esmenta l'art. 634.1° del Text Refós de la Llei Concursal.

Segon.- Que el compareixent ha estat designat per a exercir el càrrec de mediador, el qual ha acceptat segons consta en l'oportuna diligència en la mateixa Acta abans citada.

Tercer.- S'han practicat les preceptives notificacions com resulta d'aquesta Acta mitjançant remissió, com exigeix el Text Refós de la Llei concursal, de còpia autèntica de l'Acta per a les pertinents comunicacions i publicitat, i s'ha convocat al deutor i els creditors que consten en la llista aportada a una reunió a l'objecte intentar arribar a un acord extrajudicial de pagaments, amb subjecció al Pla de Pagaments que després s'indica.

Quart.- El mediador ha complert totes les actuacions que detallen els articles 659 a 678 del Text Refós de la Llei Concursal; els creditors amb garantia real han manifestat voluntàriament que volen intervenir en l'acord i s'ha donat trasllat del pla de pagaments a tots els creditors, excepte als de Dret Públic, mitjançant acta autoritzada pel meu el dia *, número * del meu Protocol, i dins dels deu dies naturals següents a què va enviar la proposta no s'han presentat alternatives o modificacions del pla de pagaments.

Cinquè.- Cap creditor ha manifestat la seva prèvia aprovació o oposició en els deu dies naturals anteriors a la data de la reunió prevista.

Sisè.- El dia *, a l'hora i lloc previstos, es va celebrar la reunió dels creditors amb el deutor, actuant de president el Senyor compareixent en la seva condició de mediador i de la qual es va estendre acta per la meva autoritzada, Protocol número *; a la reunió han assistit tots els creditors i per unanimitat de tots ells s'ha acordat acceptar el Pla de Pagaments, consistent en * (es detallarà, si escau, la possible espera i quitacions convingudes i si afecten a tots o no).

Setè.- Exposat el que antecedeix,

ATORGUEN:

1.- El Sr. * (el deutor) presta el seu consentiment a tots els acords definitius de la reunió abans expressada.

2.- El deutor i el Sr. * en la seva condició de mediador concursal, eleven a escriptura pública l'acord extrajudicial que consta en l'acta per mi autoritzada el dia *. Amb això tanco l'expedient, procedint a practicar les oportunes notificacions de la qual es deixarà constància per diligències a continuació.

PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS. Adverteixo expressament al/s compareixent/s que les seves dades seran incorporats al fitxer del Protocol i documentació notarial i al fitxer d'Administració i organització, així com del fet que, si escau, tals dades poden ser cedits a aquelles administracions públiques que segons una norma amb rang de llei tinguin dret a això. Fetes els advertiments pertinents sobre la confidencialitat d'aquestes dades, la seva necessitat per a redactar aquest instrument públic i per a la seva facturació, la conservació i protecció de les dades, els drets a accés, rectificació, supressió i altres legals.

ATORGAMENT I AUTORITZACIÓ.- (Atenció, cal posar en singular si només hi ha un atorgant)

Faig als compareixents les reserves i advertiments legals; en general, i a efectes fiscals, adverteixo de l'obligació de presentar la documentació a liquidació dintre del termini; de les obligacions i responsabilitats tributàries que l'afecten en l'aspecte material, formal i sancionador, i de les conseqüències de tota mena que es derivarien de la inexactitud de les seves declaracions.

He llegit als compareixents, a elecció seva, aquesta Escriptura, un cop advertits del seu dret a llegir-la ells mateixos i, després de fer, a més a més, les necessàries explicacions verbals, manifesta quedar degudament assabentats del seu contingut, l'aproven i firmen.

I jo, el Notari, DONO FE que el consentiment ha estat lliurement prestat, que l'atorgament s'adequa a la legalitat i a la voluntat degudament informada dels atorgants, els quals, al meu judici, tenen discerniment necessari per a prestar lliurement el seu consentiment per l'íntegra comprensió del present instrument públic; manifesten que no han ordenat mesures voluntàries de suport ni estan subjectes a elles, sense que hagin mostrat signes que, al meu judici, indiquin la necessitat o conveniència d'acudir a aquestes mesures per a aquesta finalitat; així mateix, dono fe del compliment de les altres formalitats legals.

Queda estesa en un total de * folis de paper notarial, el primer amb el número * i els restants amb els números següents en ordre correlatiu (o anteriors en ordre correlatiu) l'expressió informàtica de la qual queda incorporada amb la mateixa data i sota el mateix número, en el corresponent protocol electrònic.

I DONO FE del seu contingut.-


(Diligències referides al protocol electrònic)


DILIGÈNCIA D'INCORPORACIÓ I D'ACARAMENT DEL DOCUMENT N* /.

En el mateix dia d'avui, * de *, del *, dono fe d'haver realitzat l'íntegra incorporació d'aquesta matriu al protocol electrònic i de la seva concordança amb el protocol en suport paper, amb la qual cosa dono per conclosa aquesta diligència que redacto el mateix dia de la seva pràctica i del contingut de la qual, així com de quedar estesa en el present i únic foli de paper timbrat notarial, EN DONO FE.


DILIGÈNCIA DE DIPÒSIT DE L'INSTRUMENT Núm. /

En el dia d'avui, * de * de * diposito amb signatura electrònica qualificada aquesta matriu en la seu electrònica del Consell General del Notari, que em retorna el corresponent hash número * corresponent a la matriu (algorisme ), amb la qual cosa dono per conclosa aquesta diligència que redacto el mateix dia de la seva pràctica i del contingut de la qual, així com de quedar estesa en el present i únic foli de paper timbrat notarial, EN DONO FE.


(Si hi ha altres actuacions posteriors que formin part del mateix número de protocol,caldrá practicar la pertinent diligència d'incorporació i acarament al protocol electrònic, amb referència del número i any de protocol a la qual la mateixa es refereix i la diligència de dipòsit i devolució de l'hash.)


Diligències referides al protocol electrònic


DILIGÈNCIA:

L'estenc, jo, el notari, el dia *, del mateix mes i any per a fer constar que el mateix dia de la seva autorització, sent les * hores, i remeto còpia autentica, per correu certificat i amb justificant de recepció, al Jutjat competent que en el seu cas hauria de tramitar el concurs. Així mateix remeto còpia electrònica als registres públics de béns competents per a la cancel·lació de les anotacions practicades remeto els anuncis corresponents al BOE i al Registre Públic Concursal. Queda unida a aquesta matriu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR