Expedient notarial en cas de robatori, furt, pèrdua o destrucció de títol-valor

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aSeptiembre 2021




Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Nota
  • 3 PRIMER. ACTA DE REQUERIMENT
  • 4 SEGON. EXPEDIENT NOTARIAL PER FALTA DE TÍTOL VALOR
    • 4.1 Diligències possibles
      • 4.1.1 Diligència de requeriment
      • 4.1.2 Diligència sol·licitant la pertinent publicació
      • 4.1.3 Diligències posteriors
    • 4.2 Acta celebració de la compareixença
    • 4.3 Autorització al requeridor i requeriment a l'emissor
  • 5 Comentari
  • 6 Títol valor
    • 6.1 Acta notarial
  • 7 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Nota

Seguint el sistema adoptat en els expedients notarials amb diverses diligències, a efectes pràctics sembla més convenient redactar dos instruments públics a) una Acta de requeriment i després b) l'expedient corresponent fins a finalitzar amb la protocol·lització.

PRIMER. ACTA DE REQUERIMENT

NÚMERO *.

En *, a *.

DAVANT MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de *, amb residència en *,

COMPAREIX:

El Sr./Sra, major d'edat, * veí/ïna de *, amb domicili en *. Exhibeix DNI/NIF *, vigent.

Intervé en el seu propi nom i dret.

L'identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número del qual coincideix amb el d'Identificació fiscal.

(Judici de Capacitat: opcions)

  • Al meu judici té interès, legitimació i exerceix la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'instar la present ACTA DE REQUERIMENT i EXPOSA:
  • Al meu judici té interès, legitimació i capacitat per a instar la present ACTA DE REQUERIMENT i EXPOSA:
  • Al meu judici té interès, legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a instar la present ACTA DE REQUERIMENT i EXPOSA:

I. Que és tenidor legítim dels següents títols-valors (es detallarà el procedent: accions, bons, obligacions, lletra de canvi, etc.)

II.- Que ha patit el robatori (o furt, o pèrdua o s'han destruït per incendi, inundació, etc.) dels indicats títols-valors.

III .- Que em requereix a mi, el Notari, perquè tramiti l'oportú expedient que regula l'article 78 de la Llei del Notariat, amb la finalitat de poder exercir els seus drets i que s'emetin uns nous títols a favor seu.

ACCEPTACIÓ

Jo, el Notari, previ examen i apreciada la capacitat i legitimitat del requeridor, ACCEPTO EL REQUERIMENT' per ser competent en donar-se la circumstància que indica l'article 78 de la Llei del Notariat, en concret * (ser notari del lloc de pagament al tractar-se d'un títol de crèdit; o del lloc de dipòsit per tractar-se de títols de dipòsit, o del lloc del domicili de l'entitat emissora per tractar-se de títols valors mobiliaris).

Dono inici, el dia d'avui, a l’expedient en Acta separada que, un cop enllestida, s'incorporarà al meu protocol amb el seu número corresponent.

ADVERTIMENT LINGÜÍSTIC. Es fa constar que el present document s'ha redactat en llengua catalana, d'acord amb l'article 14 de la Llei del Parlament de Catalunya 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística i l'article 149 del Reglament Notarial.

PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS.

Informo expressament a l'atorgant sobre la incorporació de les seves dades al fitxer del Protocol i documentació notarial i al fitxer d'Administració i organització, així com del fet que, si és el cas, les esmentades dades són necessaris per al compliment de les obligacions legals de l'exercici de la funció pública notarial, conforme al que es preveu en la normativa prevista en la legislació notarial, de prevenció del blanqueig de capitals, tributària i, si és el cas, substantiva que resulti aplicable a l'acte o negoci jurídic documentat. La comunicació de les dades personals és un requisit legal, trobant-se l'atorgant obligat a facilitar les dades personals, i estant informat que la conseqüència de no facilitar tals dades és que no seria possible autoritzar o intervenir el present document públic.

La finalitat del tractament de les dades és complir la normativa per a autoritzar/intervenir el present document, la seva facturació, seguiment posterior i les funcions pròpies de l'activitat notarial d'obligat compliment, de les quals poden derivar-se l'existència de decisions automatitzades, autoritzades per la Llei, adoptades per les administracions públiques i entitats cessionàries autoritzades per Llei, inclosa l'elaboració de perfils precisos per a la prevenció i recerca per les autoritats competents del blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. El notari realitzarà les cessions d'aquestes dades que siguin d'obligat compliment a les administracions públiques, a les entitats i subjectes que estipuli la Llei i, si és el cas, al Notari que succeeixi o substitueixi a l'actual en aquesta notaria. Les dades proporcionades es conservaran amb caràcter confidencial durant els anys necessaris per a complir amb les obligacions legals del Notari o qui li substitueixi o succeeixi.

L'interessat pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oposició al tractament per correu postal davant el Notari autoritzant, amb domicili a *. Així mateix, té el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.

Les dades seran tractades i protegides segons la Legislació Notarial, la Llei orgànica 3/2018 de 05 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal i la seva normativa de desenvolupament, el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR