Escriptura de redenominació a euros d'una societat limitada. Ampliació.

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aEnero 2024



Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Model d'escriptura
  • 3 Comentari
    • 3.1 Adaptació
    • 3.2 Qüestions relacionades amb l'euro i els decimals
  • 4 Doctrina Administrativa citada
  • 5 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Model d'escriptura

NÚMERO

(Lloc i data).

DAVANT MEU, * Notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya, amb residència a *,

COMPAREIX:

El Sr. *, major d'edat, (és preferible fer constar data de naixement per a facilitar la confecció de l'índex), * (estat i professió), veí de *, amb domicili a * i DNI vigent, número *.

Intervé en nom i representació de la companyia mercantil "* SOCIETAT LIMITADA", amb domicili a *; constituïda per temps indefinit en escriptura atorgada el * dia davant del notari de *, Sr. *; adaptats els seus estatuts a la legislació vigent en escriptura atorgada davant del notari de *, Sr. *, el dia *. Inscrita al Registre Mercantil de * tom *, foli *, full *, inscripció *ª. CIF B * .

Les facultats del senyor * per a aquest acte resulten:

1.- Del seu càrrec d'administrador únic de la societat (o administrador solidari, o secretari del consell d'administració/) nomenat, pel termini indefinit (ó per * anys), en l'escriptura de constitució (O DE NOMENAMENT DE CÀRRECS...), càrrec que assevera vigent.

Així resulta de la còpia autèntica que tinc a la vista i que va causar la inscripció * en el Registre Mercantil.

I 2.- Dels acords de la junta general i universal (en cas contrari unir testimoniatge de la convocatòria o l'anunci publicat) de la societat, celebrada en el domicili social, el dia *, segons Certificació, que incorporo a aquesta matriu, expedida per l'administrador únic (o solidari, dos mancomunats, el secretari del consell d'administració, etc.), la firma del qual/s legitimo.

Manifesta el senyor * que les seves facultats per a aquest acte no li han estat revocades, restringides ni limitades i que es troben en íntegra vigència.

Comprovació de Revocació del Número d'Identificació Fiscal. Jo, el Notari, faig constar expressament que he complert amb l'obligació de consultar si el CIF de la societat, ha estat objecte de revocació per part de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària. Realitzada la consulta en el Registre dels CIF revocats de la AEAT, resulta que el corresponent a aquesta societat no es troba en aquest Registre dels CIF revocats.


El/La identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número del qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici té legitimació i exerceix la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura de REDENOMINACIÓ DEL CAPITAL A EUROS, AMPLIACIÓ DE CAPITAL I MODIFICACIÓ D'ESTATUTS i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de REDENOMINACIÓ DEL CAPITAL A EUROS, AMPLIACIÓ DE CAPITAL I MODIFICACIÓ D'ESTATUTS i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de REDENOMINACIÓ DEL CAPITAL A EUROS, AMPLIACIÓ DE CAPITAL I MODIFICACIÓ D'ESTATUTS i EXPOSA:

PRIMER.- Es redenomina la xifra del capital social i el valor nominal de les participacions a euros, segons detall que consta a la certificació incorporada a aquesta matriu i del que resulta que, en ser el capital social actual de * PESSETES, redenominat a euros equival a * euros i * cèntims, que distribuïts entre les * participacions que representen el capital social, correspon un valor de * euros a cada participació.

SEGON.- S'arrodoneix el valor nominal de les participacions socials al cèntim més pròxim en euros, quedant per tant el valor nominal de cada participació social en * euros i, per tant, un capital social de * euros.

TERCER.- Amb motiu de l'arrodoniment aplicat en l'apartat anterior, es produeix una diferència entre la xifra de capital social resultant després d'arrodonir al cèntim més pròxim el valor nominal de les participacions socials i el valor del capital social redenominat a euros, pel que, en la forma similar a la prevista a l'article 11 de la Llei 46/1998 de 17 de desembre, sobre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR