Escriptura de reactivació de S.L en junta convocada

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aEnero 2024



Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Nota
  • 3 Model d'escriptura
  • 4 Comentari
    • 4.1 Hi ha hagut Dissolució
    • 4.2 Normes de la reactivació
  • 5 ADVERTÈNCIA
  • 6 Legislación citada
  • 7 Doctrina Administrativa citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Nota

Versió actualitzada tenint en compte les modificacions de la Llei de Societats de Capital per lleis posteriors i les normes del Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació sobre la possibilitat de videoconferències o conferències telefòniques múltiples.

Es pot consultar en el Pràctico Sociedades Mercantiles el tema Modificaciones de la LSC por leyes posteriores

Atenció: Si alguna Junta se celebra per videoconferència o conferència telefònica múltiple ha de tenir-se en compte el Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l'ocupació que afegeix un apartat 4 en l'article 3 del Reial decret llei 34/2020, de 17 de novembre, de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària. Pot veure's el model de junta universal en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària d'una societat anònima. Junta universal i si és convocada en Certificat genèric d'acords de junta general extraordinària de SA. Junta convocada i, en totes dues, com l'opció 2.

Model d'escriptura

NÚMERO

(Lloc i data).

DAVANT MEU, * Notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya, amb residència a *,

EL SENYOR * major d'edat (és preferible fer constar data de naixement per a facilitar la confecció de l'índex), * (professió o activitat), veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF vigent, número *.

Intervé en nom i representació de la companyia mercantil "*, SL, LIQUIDADA", domiciliada a *; constituïda, per temps indefinit, en escriptura autoritzada pel notari de *, senyor *, el dia *; (esmentar els altres títols escaients, com l'adaptació, canvi de domicili, etc.); inscrita al Registre Mercantil de *, al tom *, foli *, full *, inscripció *.

He tingut a la vista còpia autèntica de la documentació fefaent abans citada, de la qual es conservarà còpia a la Notaria; d'aquesta documentació resulta el domicili expressat i que l'objecte de la societat és el següent: *. (És procedent transcriure l'article pertinent dels estatuts).

Als efectes del que disposa la Ley 14/2013, de 27 de septiembre, de apoyo a los emprendedores y su internacionalización es fa constar pel compareixent que a l'activitat principal que constitueix l'objecte social li correspon el número * (cal indicar- els números de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques- 2009 (CNAE-2009: Vegeu Clasificación Nacional de Actividades Económicas).

Ratifica el compareixent que les dades identificatives de la societat que representa són les abans indicades i, especialment, assevera que no han variat ni l'objecte social ni el domicili social de la seva representada.

CIF B- *

Les seves facultats i representació resulten de l'acord de la junta general degudament convocada de la societat, celebrada al domicili social el dia, actuant de president el Sr. * i de secretari el Sr. * i de la que em lliura, i deixo unit a aquesta matriu, certificat expedit pel senyor compareixent, en la qualitat de * (liquidador, nou administrador únic' o les altres opcions) signatura que legitimo per ser-me coneguda (o per altres mitjans).

En l'esmentat certificat consta el text literal de la convocatòria convocada pel liquidador de la societat.

Manifesta el compareixent que les seves facultats per a aquest acte no li han estat revocades, restringides ni limitades i que es troben en íntegra vigència i jo, el notari, estimo suficients per a elevar a públics acords socials.

El/La identifico, d'acord amb la lletra c) de l'article 23 de la Llei del Notariat, pel seu expressat Document Nacional d'Identitat, el número del qual coincideixen amb el de la seva Identificació fiscal.

(Judici notarial: opcions)

  • Al meu judici té legitimació i exerceix la seva capacitat jurídica mitjançant la seva decisió d'atorgar aquesta Escriptura de REACTIVACIÓ i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de REACTIVACIÓ i EXPOSA:
  • A judici meu té legitimació i capacitat, sense necessitat de cap mesura de suport, per a l'atorgament d?aquesta Escriptura de REACTIVACIÓ i EXPOSA:

1.- Que per acord de la junta general de *, elevat a públic en escriptura autoritzada el dia *, davant del Notari de *, Sr. *, protocol número *, es va procedir a la dissolució de la societat, al cessament de l'òrgan d'administració, es va nomenar liquidador el Sr. *... (o liquidadors a ... o una comissió liquidadora), acords degudament inscrits en el Registre Mercantil.

La liquidació es va formalitzar en escriptura...

2.- Que el Liquidador de la societat, Sr. *, va convocar junta general.

La convocatòria es va publicar, el dia * en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil i en el Diari * el dia *. (Atenció al sistema concret previst als Estatuts i aplicant l'art. 173 de la Llei de Societats de capital -segons la redacció donada per la Ley 1/2012, de 22 de junio, de simplificación de las obligaciones de información y documentación de fusiones y escisiones de sociedades de capital-).

(En cas de publicació a la web es dirà): La convocatòria es va publicar el dia * a la pàgina web de la societat; l'anunci de la convocatòria a la web ha estat publicat des de la data d'aquella fins a la data de celebració de la junta.

3.- El text de la convocatòria va ser el següent: (Exemple: JUNTA GENERAL: Es convoca els socis de la societat * SL a junta general a celebrar en el domicili social el dia *, a les * hores. L'ordre del dia és el següent: 1.- Reactivació de la societat. 2.- Cessament del liquidador i nomenament de l'òrgan d'administració 3. Delegació de facultats. Els socis tenen dret a examinar en el domicili social la proposta de reactivació i l'informe sobre la mateixa i de demanar el lliurament o enviament gratuït d'aquests documents i el dret de separació que pugui correspondre'ls. Així mateix s'indica el dret que assisteix als creditors d'obtenir el text íntegre de l'acord i el dret d'oposició que els correspon. Signat *).

(Per a tota societat de capital, la nova redacció de l'art. 174 de la llei diu que la convocatoria expressarà «el cargo de la persona o personas que realicen la convocatoria», i, per tant, caldrà que això consti al certificat).

Per tant, va estar a la disposició dels socis l'informe i proposta concreta de reactivació, amb advertiment del dret al seu lliurament o enviament gratuït.

4.- Celebrada la junta, van assistir-hi * socis que representen * % del capital social. (expressar nombre de socis concurrents amb dret a vot, indicant quants ho fan personalment i quants assisteixen per representació, així com el percentatge de capital social que els uns i els altres representen).

5.- El liquidador va presentar l'oportú informe justificatiu de la reactivació de la societat i la proposta següent: «acordar la reactivació de la societat donat que ha cessat la causa de dissolució, no s'ha iniciat el repartiment i el patrimoni comptable no és inferior al capital social i, previ cessament del liquidador, nomenar l'òrgan d'administració».

6.- La junta va adoptar per unanimitat (o indicar majoria) els acords que indica el certificat.

7.- En conseqüència, eleva a públics els acords de la referida Junta i ATORGA:

Primer.- Es declara la reactivació de la societat, atès que la causa de dissolució ha desaparegut (explicació de la causa i dissolució i la desaparició de la mateixa: si la causa va ser simplement l'acord de la societat, un altre acord posterior podrà acordar la reactivació; si es va considerar impossible complir la fi social i causes posteriors ho fan possible, segons el parer de la Junta, s'explicarà, si hi havia paralització de l'òrgan social i ara ja hi ha acord per nomenar administrador/és, etc. s'esmena el problema. Atenció: la causa que no permet la reactivació és quan hi ha hagut una dissolució de ple dret).

Segon.- Es fa constar que l'acord de reactivació s'ha publicat en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil el dia *, i així mateix en el diari de la província de *, el dia *. Deixo unides a aquesta matriu fotocòpies de les pàgines corresponents d'aquest butlletí i del diari, que testimonio.

Tercer.- Declara el compareixent que no s'ha iniciat el repartiment de l'haver social i que el patrimoni comptable no és inferior al capital social.

També declara que, en el termini d'un mes a comptar de l'últim anunci publicat, cap creditor no s'ha oposat a la reactivació (en cas contrari, detallar els que s'hi hagin oposat, relació dels seus crèdits i forma de garantir-los).

Quart.- Així mateix, declara el compareixent que en el termini indicat d'un mes des de la darrera publicació cap soci no ha fet ús del dret de separació (o indicar l'oposició i la pertinent reducció de capital, que no podrà quedar per sota del mínim legal, ara un euro).

Cinquè.- Es declara el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR